” Wat maakt jou gelukkig? Laat je daar door leiden.”

Guus van Osch

Over mij


Mijn naam is Guus van Osch (1958). Ik heb sinds ca. 20 jaar een eigen praktijk als coach (www.coachatelier.nl) en ben in 2019 begonnen aan de 4 jarige opleiding Postgraduaat Gestaltpsychotherapie aan het IVC in Kortrijk (B).

Ik begon mijn loopbaan na mijn studie sociale psychologie (Rijksuniversiteit Utrecht) als trainer/consultant bij een opleidings-en trainingsbureau. Daarna ben ik lange tijd werkzaam geweest bij een grote financiële instelling, vooral op het gebied van HRM en management development. Daar ontstond mijn fascinatie voor alles wat met leren, ontwikkelen en groeien te maken heeft. Het Coachatelier was daar eigenlijk een logisch vervolg op. En in feite ligt de opleiding tot Gestalttherapeut in precies dezelfde lijn.

Los van deze lijn vormt ook de Zenmeditatie een rode draad in mijn leven. Het is de simpele oefening om helemaal present te zijn in het huidige moment, zonder er zelf iets aan toe te voegen. Deze ‘oefening’ om te blijven bij wat nu waar is, is ook een belangrijk bestanddeel van wat Gestalttherapie inhoudt. Niet meteen naar voren hollen, meteen iets willen duiden, iets willen verklaren maar tijd en ruimte nemen om gewaar te zijn van onszelf op dit moment in deze situatie.

Deze ‘oefening’ om te blijven bij wat nu waar is, is ook een belangrijk bestanddeel van wat Gestalttherapie inhoudt. Niet meteen naar voren hollen, meteen iets willen duiden, iets willen verklaren maar tijd en ruimte nemen om gewaar te zijn van onszelf op dit moment in deze situatie. Vanuit dat gewaarzijn verschijnt dan wat er op de voorgrond is en wat aandacht vraagt, wat aangegaan en voltooid wil worden. Dat is altijd het vertrekpunt.

Gestalttherapie is voor mij een weg waarop een aantal belangrijke sporen uit mijn leven samenkomen. Die weg is inmiddels ook breed genoeg om af en toe eens een stukje mee op te lopen met anderen.

Ik ben aangesloten bij de NVAGT, de beroepsvereniging voor Gestalttherapeuten en de NOBCO, de Nederlandse orde van beroepscoaches.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?